Om HEB

Helhet, Energi & Balans - För en helare mänsklighet

Helhet, Energi & Balans utvecklar människors fulla potential och ger tillgång till den sanna livskraften och kapaciteten. Det här skapar hållbara välmående och trygga individer som är medvetna om hur mycket deras agerande påverkar helheten.

 

Helhet står för hur allt hänger samman. Hur vårt emotionella mående och vår fysiska kropps mående påverkar varandra, och hur båda dessa påverkas av vad vi äter. Hur detta i sin tur är tätt sammanflätat med vår omgivning i både nutid och dåtid, och hur detta påverkar vår förståelse och vår kapacitet. – För att förstå helheten behöver vi förstå hur allt påverkar varandra och hur kopplingarna som skapar ett hållbart liv fungerar.

 

Med Energi menas alla de energier som allt och alla består av, hur de blandas och förväxlas, och hur detta påverkar helheten och balansen hos allt och alla.

 

Balans är den balans som infinner sig när vi människor börjar ta hand om oss själva på riktigt och hittar tillbaka till det som är sant och naturligt, vilket ger djupgående läkning och kraft vilket i sin tur skapar ett positivt hållbart liv.

Om HEB

Vi på Helhet, Energi & Balans arbetar för en helare mänsklighet. Grundaren, Idun Klockevi, har sedan 2003 aktivt arbetat med människor, deras utveckling och välmående.

 

Allt började med att Idun såg att människorna i samhället saknade något som läker och ger välmående på djupet. Något som tar oss tillbaka till vårt naturliga avslappnade, sunt kreativa och stabila jag. Därför har hon utvecklat en metod som ger människor en hållbar utveckling, som ger Helhet, Energi & Balans i livet, HEB-metoden. Metoden bejakar och får fram varje individs sanna styrkor, kreativitet och välmående.

 

Som utbildning handlar det om att HEB-metoden hjälper människor att utvecklas till stabila och naturliga vägledare och ledare som förstår sig på sig själva och livet fullt ut. Om du vill utbilda dig inom HEB-metoden så är det 4-5 års heltidsstudier som behöver vara utspridda under cirka 10 års tid, detta beror på att du själv behöver hänga med i din egen utveckling. Detta för att kunna vara avslappnad och helt trygg med dig själv och din kapacitet, veta vad du faktiskt gör och varför du gör det. HEB-utbildningen innebär mycket hemarbete och självinsikter på djupet och den avslutande delen av utbildningen innehåller förutom fortsatt utveckling av dig själv även att du är med som hjälpledare under en del av kurserna.

Att arbeta och agera utifrån HEB-metoden gör att man når ursprunget, det ursprung som alltid består av Helhet, Energi och Balans.

Vi hälsar dig varmt välkommen att ta del av ett naturligt sätt att leva, där du lär dig att förstå och hantera energierna hos dig själv och i din omgivning. Genom sessionerna och kurserna hittar du vägen till den sanna kraften och till ditt livsflöde, till ett mer levande och hållbart liv.

Om Idun

Idun själv började som tekniker, läste sedan olika former av beteendevetenskap och passerade genom healing- och medialitetsvärlden. Sedan flera år tillbaka lever hon nu utifrån det ursprungliga, naturliga tillstånd som vi alla föds med, men som de flesta tappat under uppväxten. Ett tillstånd där man har ett naturligt bejakande och avslappnat förhållningssätt till livet, livskraften och våra och naturens energier. I sitt arbete med människor använder hon detta för att vägleda och hjälpa människor som vill förstå och se klart på livet, och som vill släppa taget om rollspel, sorger, ilska och försvar för att kunna komma fram i sin fulla potential

 

Idun är beteendevetare och har de senaste 20 åren arbetat med och utvecklat ett samarbete mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra vidare denna kunskap och coacha människor till ett hållbart liv. Hon har även examen i pedagogik, och i utomhus & hållbarhets undervisning

Grundaren till HEB-metoden har bytt namn

Efter att i 20 års tid läkt min skapade personlighet och mitt inre med hjälp av verktygen i HEB metoden så är jag inte längre den person som skapades under min uppväxt. Min grundpersonlighet har sakta kommit fram vartefter den skapade personligheten och överlevnadsinstinkter har läkt och jag släppt taget om dem. Det här har gjort att jag känt mig mer och mer obekväm med det namn jag gavs som liten då det hänger ihop med den skapade personligheten, och ett nytt namn har sakta men säkert växt fram istället.

Med kärlek

Idun Klockevi

I boken "Energierna avslöjar" delar Idun med sig av sina kunskaper och ger mänskligheten inspiration och hopp om att det är möjligt att hitta tillbaka till ett liv i kärlek och närvaro.

”Energierna avslöjar” förklarar på ett djupgående sätt hur livet fungerar och varför det ser ut som det gör för många och vad vi kan göra för att förändra. Boken är otroligt bred och innehåller även ett stort kapitel om hur vi kan hjälpa oss själva. Idun utbildar, ger privata konsultationer och håller kurser och workshops. Hennes fokus ligger på hur vi människor kan hitta tillbaka till vår sanning och mer naturlighet och på det viset hitta ett sunt engagemang för oss själva, vårt eget och jordens välmående.

 

Boken kan beställas hos naturalum.se eller bokhandeln, den finns också att låna på flera bibliotek och om just ditt bibliotek inte har den så kan du be att de köper in den.

"HEB kurserna och konsultationerna ligger på en helt annan nivå vad gäller att finna sig själv än vad jag erfarit på andra håll. Jag har deltagit i grupper och konsultationer under många år i tre världsdelar men ingenstans har jag erfarit en sådan bredd och djupgående verkan som HEB-metoden haft och har på mig. Eftersom grupperna är små har ledaren tid med var och en på ett sätt som inte är möjligt i större grupper, att till exempel ”läsa av” varje individ i dennes personliga utveckling. I och med att jag deltar i dessa grupper/konsultationer löser jag upp gamla spänningar, nedtryckta känslor, blockeringar, får större självtillit, blir tryggare i mig själv och får en smidigare kropp och får därmed mer tillgång till mina energier, mer livskraft, Jag föryngras!" /Före detta 30-talist, numera 80-talist